Makluman

Sesiapa yang berminat untuk menjadi sebahagian dari penymbang artikel KBloG, mudah sahaja cume ikut arahan ini

1. Hantarkan alamat emel anda ke bloggerkuis@gmail.com

2. Selepas 7 hari sila periksa emel anda

3. Jida ada maklumbalas dari kami, tekan pada mail kami dan ikut arahan yang diberi.

4. Setelah anda mengisi emel dan pasword blog anda dalam mail kami, sila periksa blog anda dan pasti kan ada ruangan KBloG pada "Dashboard anda"

Jika ada sebarang masalah sila emelkan pertanyaan kepada kami : bloggerkuis@gmail.com

Selamat mencuba :)

Mahasiswa Islam, Mahasiswa Yang Berpengetahuan dan Celik Pada isu2 Semasa


Klik Sini

Adakah Kita Begini?

Wednesday, March 23, 2011

Video seks melawan Islam.

Posted on 10:04 AM by Benz Ali

Your Blog :benzcinta-islam.blogspot.com
Ini seminar apakah?


Seminar hukum Islam dan pendaulatannya di masa kini. Seorang lelaki yang agak sebaya memberitahu.

Ali Jinnah mengangguk-angguk. Terburu-buru dia mencari tempat duduk.

Seminar ni percuma, pada brosur yang dipegang Ali Jinnah.

Di sebelah ahli panel, kelihatan seorang tokoh sosialis muda yang sedang meningkat naik. Munsyi Muda. Dia juga non partisan. Sama seperti dirinya suatu waktu dahulu.

"Video seks Enver itu harus diteliti semula, mungkin ianya cuma sebuah lagi provokasi nakal untuk menjatuhkan reputasi Enver menjelang pilihanraya." Suara Munsyi agak parau. Tetapi cukup untuk membangkitkan semangat kebanyakan kaum demonstran di dalam dewan besar tersebut.

Dua orang lagi tak berapa dikenali. Seorang ahli politik kerajaan. Seorang lagi ahli akademik Universiti Islam Negara.

"Rosak 1 negara, jika berterusan begini. Para ulama' dan mufti parti jangan dikiralah. Sepatutnya mendaulatkan syariat hukum Allahlah yang lebih utama." Pemuda tanpa ketayap putih pada slot soal jawab bangun bersuara.

"Baik, sebelum tu boleh perkenalkan dahulu tak saudara dari mana? Nama apa? Dari organisasi mana?" Tanya pengerusi majlis.

"Malique. Bekas rapper kumpulan hip hop Malaysia. Sekarang menuntut di UOC. Bawah Hurriyet.

Ali Jinnah kelihatan senang sekali. Hadirin dan hadirat sesetengahnya mula berasa cemas.

"Kenapa perlu risau? Saya bercakap perkara yang benar apa? Saya bukan Hurriyet. Tapi belajar bawah Hurriyet. Tajaan Hurriyet."

"Minta pengerusi dan hadirin sekalian fokus pada apa. Bukan siapa." Munsyi Muda bersuara pada mic mematikan kebimbangan sekalian hadirin. Malique memanah anak matanya kepada Munsyi Muda. Ali Jinnah tekun memerhatikan.

"Jadi hukum Islam yang sebagaimana mahu dilekapkan kepada demokrasi kita?" Tanya pengerusi.

"Tak perlu hukum Islam yang sebagaimana, sebegitu atau sebegini. Dalam Islam, sekiranya berlaku pertuduhan maka datangkan bukti."

"Empat orang saksi, sebagai tambahan kepada penghujahan kawan saya." Seorang yang kulitnya putih melepak dan berjantina maskulin bangkit berdiri. Ali Jinnah kenal dia. Joseph Cordoba.

"Dan saksi itu kena adil. Bukan barua politik kepada sesiapa." Ali Jinnah pula berdiri. Munsyi Muda tersenyum. "Ramai benar yang dari FI malam ini, untuk menyokong seorang Enver." Kata Munsyi Muda.

Ali Jinnah tersenyum balas.

"Tuan pengerusi, izinkan saya menyambung balas. Video boleh dilakukan sesiapa sahaja. Terbukti cara Allah lebih berkesan dalam menangani permasalahan ini. Itu pun jika kita masih percaya kepada Allah."

"Macam mana untuk agnostik atheis pula dalam mengadili kes ini? Mesti ada suatu cara yang objektif tanpa bias kepada unsur-unsur agama yang pelik-pelik?" Ujar Munsyi Muda penuh provokatif.

Malique bengang. "Itu masalah kau. Bukan masalah orang Islam macam kami."

"Bertenang, Malique Hurriyet. Pengadilan Allahlah yang lebih sesuai untuk semua manusia. Kalangan agnostik sendiri pun tahu, yang teknik komputer, perang propaganda dan seni machiavelisma boleh sahaja dibikin sesiapa. Akan tetapi, di dalam Islam sekiranya berlaku kecacatan kes atau kekeliruan, kes boleh digugurkan. Dalam Islam, melepaskan yang salah adalah lebih baik dari menghukum yang benar." Joseph yang maseh berdiri membela dengan penuh tenang.

Tepukan mula bergemuruh.

Dua ahli panel itu terdiam sahaja. Seakan forum ini bukan lagi untuk mereka.

No Response to "Video seks melawan Islam."

Leave A Reply